RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mexico forlenger topproduksjon

Sist oppdatert:
Mexico's statoljeselskap Pemex har gjennomført nye tiltak på sitt største oljefelt som vil holde feltets produksjon på dagens nivå frem til 2006
Pemex åpnet i går et nytt offshore gasskompresjonsanlegg og en ny gassprosesseringsfasilitet på Cantarell-feltet som vil forlenge feltets topproduksjon med ytterligere halvannet år.

Anleggene gjør at Pemex slipper å ilandføre 900 millioner kubikkfot gass pr. dag som likevel måtte bli ført tilbake til feltet for injeksjon og drivstoff for plattformene på Cantarell-komplekset.

Pemex har siden 1997 investert 10,5 millioner dollar i et prosjekt som vil injisere 1,2 millioner kubikkfot komprimert nitrogen inn i feltet daglig for å holde trykket oppe.

Cantarell-feltet står alene for to tredjedel av Mexicos oljeproduksjon på 3,4 millioner fat pr. dag. Men som følge av investeringene i prosjektet har Pemex utsatt det forventede produksjonsfallet som var ventet fra i fjor til 2006.

Etter det tidspunktet er produksjonsraten ventet å falle med 14 prosent årlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere