Gå til sidens hovedinnhold

Mexico løslater narkobaron - USA raser

Mexico by (NTB-Reuters-AFP): Den beryktede narkobaronen Rafael Caro Quintero, som er dømt for å ha drept en føderal amerikansk politimann i 1985, er løslatt fra mexicansk fengsel.

Både USAs justisdepartement og narkotikapolitiet DEA er dypt bekymret over at Quintero nå er en fri mann.

Han har sonet 28 år av en fengselsdom på 40 år for bortføring, tortur og drap på en DEA-agent. Caro Quintero ble ikke frikjent for drapet, men den uventede løslatelsen fredag skjedde da en mexicansk domstol avgjorde at han burde ha blitt stilt for retten i delstaten fremfor ved en føderal domstol.

Nå 60 år gamle Caro Quintero har en spesiell plass i Mexicos narkotikahistorie. Han var blant lederne i kartellet Guadalajara, forløperen til det mektige Sinaloa-kartellet som i dag ledes av landets mest ettersøkte mann Joaquín «El Chapo» Guzmán.

Amerikansk politi har varslet at de vil jobbe innstendig for at Caro Quintero blir stilt for retten i USA. Mexicaneren er fortsatt på blant DEAs fem mest ettersøkte internasjonale rømlinger, og amerikanske myndigheter tror han har kontrollert narkohandel fra bak fengselsmurene.

Mexicos riksadvokat Jesús Mutillo Karam deler DEAs bekymring og opplyser ifølge BBC at hans kontor er i ferd med å undersøke hvorvidt det finnes noen andre siktelser mot Caro Quintero. (©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk