Mexico rystes av nye voldshandlinger

Mexico by (NTB-Reuters-AFP): En pensjonert general er skutt og drept i Mexicos hovedstad, i en ny alvorlig episode i det voldsherjede landet. Men 15 personer som var tatt som gisler av urfolk vest i Mexico er satt fri.

Eksgeneral Mario Arturo Acosta, som i sin tid ble dømt for å ha hatt forbindelse med narkotikagjenger, ble skutt av en uidentifisert mann nordvest for sentrum i Mexico by fredag. Drapsmannen ble kjørt bort av en mann på motorsykkel, opplyste myndighetene lørdag.

Acosta er en av de mest framtredende personene som er blitt drept i Mexico de siste årene. I år 2000 ble han dømt for samrøre med det såkalte Juarez-kartellet, som er tungt innblandet i narkotikatrafikken i landet.

Medlemmer av folkegruppen Purepecha har satt fri 14 politifolk og en lokal tjenestemann i delstaten Michoacan nordvest for Mexico by. De 15 var tatt som gisler i en protestaksjon mot dårlig sikkerhet i området.

Gislene ble tatt etter at væpnede menn hadde drept åtte personer fra urbefolkningen i Michoacan. De åtte ble skutt ned etter at de hadde oppdaget folk som drev med ulovlig hogst i et skogområde, opplyser tjenestemenn i delstaten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.