Gå til sidens hovedinnhold

Mexicos folkevalgte vedtar å åpne telekom-sektoren

Mexico by (NTB-AFP): Senatet i Mexico vedtok tirsdag nye lover for å åpne opp telekommunikasjonssektoren som i dag domineres av milliardæren Carlos Slim, verdens rikeste mann.

Loven, som allerede er vedtatt i andrekammeret, var et av valgløftene til den nye presidenten Enrique Peña Nieto. Peña Nieto lovte å gjøre Mexico mer konkurransedyktig da han inntok presidentpalasset i desember.

Slims fasttelefonselskap, Telmex, kontrollere 80 prosent av sin sektor, mens mobilselskapet hans, Telcel, har kontroll over 70 prosent av mobilmarkedet.

Den nye loven tar også sikte på bryte dominansen til landets to store TV-kanaler, Televisa og TV Azteca. Televisa har 70 prosent av kringkastingsmarkedet, mens Azteca har 60 prosent av kabelsektoren.

Både det konservative PAN-partiet og det venstreorienterte PRD støttet lovgivningen som var lagt fram av presidentens PRI.

De tre partiene inngikk etter valget en allianse ved navn Pakten for Mexico med sikte på å overhale utdanningssystemet og arbeidslovene. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai