RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MGM ute av Vivendi-racet

Sist oppdatert:
Hollywoodstudioet Metro-Goldwyn-Mayer var den eneste av fem potensielle kjøpere som hadde lagt et kontant-tilbud på bordet. Nå trekker selskapet seg fra kampen om Vivendi.

Det foregår en hard kamp om Vivendi Universals underholdningsvirksomhet blant verdens største medieselskap. En auksjon presser prisen oppover og nå trekker MGM seg fordi prisen blir for stiv.

MGM hadde lagt inn et kontantbud på 11.5 milliarder amerikanske dollar for Universal virksomhet som driver film- og TV-studioer, fornøyelsesparker og flere kabel-TV-kanaler i USA.

Nylig hevet MGM buedt med 300 millioner dollar, men Mediaguardian skriver at Vivendi-ledelsen ville ikke akseptere et bud lavere enn 14 milliarder dollar.

Dermed gjenstår det fire aktører i auksjonen: GE- General Electric som eier TV-nettverket NBC, Liberty Media, Viacom og en gruppe investorer ledet av Edgar Bronfman Jr. som tidligere drev Universal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere