RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MI5: Al-Qaida i Syria planlegger angrep i Vesten

I en svært sjelden offentlig opptreden (torsdag 08.01) uttaler  Storbritannias spionsjef innelands, MI5-sjef Andrew Parker (bildet), at et stort terrorangrep mot Storbritannia i nær framtid er svært sannsynlig.
I en svært sjelden offentlig opptreden (torsdag 08.01) uttaler  Storbritannias spionsjef innelands, MI5-sjef Andrew Parker (bildet), at et stort terrorangrep mot Storbritannia i nær framtid er svært sannsynlig. Foto: MI5 (AP / NTB Scanpix)
Al-Qaida i Syria planlegger terrorangrep i Vesten med det formål å drepe så mange mennesker som mulig, advarer sjefen for den britiske etterretningen MI5.

Mulige mål er transportsystemer eller steder med høy symbolsk verdi, sa direktør Andrew Parker i en tale som var ferdigskrevet før terrorangrepet i Paris onsdag.

I en av sine svært sjeldne offentlige opptredener advarte Parker mot at et angrep på Storbritannia i nær framtid er svært sannsynlig.

Parker sa at rundt 600 britiske ekstremister har reist til Syria, og at mange av dem har sluttet seg til Den islamske staten IS som har tatt kontroll over store deler av Irak og Syria.

Noe som bekymrer vestlig etterretning er at mange militante al-Qaida-folk fra Pakistan har dukket opp i det krigsherjede Syria. Det tar de som et tegn på at et større angrep mot Vesten kan være under utvikling.

MI5 har stanset tre potensielt livsfarlige angrep mot Storbritannia de siste månedene, sa Parker i sin tale

- Vi står overfor et alvorlig trusselnivå som er vanskelig å bekjempe, og som trolig ikke vil gå over med det første, advarte han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere