Mia Farrow sultestreiker

Foto: SALVATORE DI NOLFI (AP)

Fra og med mandag skal skuespilleren (50 kilo) kun leve på vann.

22.04.09 19:16

(SIDE2): Mia Farrow (64) skal sultestreike fra og med mandag i solidaritet med befolkningen i den krigsherjede Darfur-regionen i Sudan.

Hennes faste er en personlig handling og uttrykk for raseri mot en verden som kan stå og se på voldshandlingene som rammer uskyldige menn, kvinner og barn som unødvendig dør av sult, tørst og sykdom, heter det ifølge nyhetsbyrået AP.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Farrow bestemte seg for sultestreik etter at myndighetene i Sudan sist måned ekskluderte hjelpeorganisasjoner fra landet.

Skuespilleren sier hun ønsker oppmerksomhet fra verdens ledere om å få til en troverdig og pålitelig fredsprosess for å få slutt på voldeligheten i Darfur.

Hennes protest er en del av «Genocide Prevention Month», en kampanje som jobber for å stoppe folkemord.

Barna advarer
Både leger og Marrows barn advarer henne mot å sulte seg, da hun veier bare knappe 50 kilo, skriver SplashNews.

- Jeg har måttet overbevise dem om at jeg ikke har noen planer om å dø. Jeg har leger jeg kan ringe om det går galt. Men jeg har ærlig talt ingen anelse på hva jeg kan vente meg da jeg aldri har gjort noe lignende før, sier hun.

Menneskevennen Marrow har besøkt Sudan-regionen hele 11 ganger siden 2004.

Hjelpeorganisasjonene som ble kastet ut av landet av president Omar al-Bashir i mars var blant annet Oxfam, CARE og Leger Uten Grenser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.