RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mias travle kveld

Mina Gundersen Leliënhof deltok på to flotte - men forskjellige - arrangementer fredag kveld.

(SIDE2): Mia Gundersen Leliënhof har hatt en aktiv fredagskveld.

Først deltok hun på en gratiskonsert mot vold på Egertorget i Oslo. Konserten ble arrangert av bladet HENNE i samarbeid med Amnesty og Reform - ressurssenter for menn.

Deretter gikk turen til Gamle Logen, hvor hun viste frem flotte smykker som aldri tidligere har blitt vist i Norge. Blant annet et smykkesett verdt 22 millioner kroner.

Se bilder av smykkene lørdag.

Kvinner mot vold
På førstnevnte konsert, deltok artister som Samsaya, Trang Fødsel og Anne Grete Preus. Artistene stilte opp for å støtte magasinets kampanje mot vold som rammer kvinner.

Konserten arrangeres i forbindelse med at Henne gir ut helt spesiell utgave førstkommende mandag. Kadra Yusuf, Shabana Rehman og Mia Gundersen Leliënhof er gjesteredaktører i utgaven.

- Det er flott å være med på å sette fokus på vold mot kvinner. Det er altfor mye av det. Absolutt alle har et ansvar, sa hun under konserten.

HENNEs holdningskampanje heter «Bare menn kan stoppe vold mot kvinner». Publikum fikk mulighet til å signere et kort som skal gis til Jens Stoltenberg. Her fremmes krav om konkrete tiltak for å stoppe vold mot kvinner.

Dyre smykker
I Gamle Logen ledet hun et show spekket av flytte - og dyre - smykker. Det dyreste smykket var verdt 16,5 millioner kroner.

- Dette var fantastisk. Jeg har sett alle smykkene på nært hold, sier Gundersen Leliënhof til Side2 etter showet.

Hun forteller at hun er veldig glad i smykker. Likevel var det spesielt å gå fra arrangementet mot vold til smykkeshowet.

- Det var merkelig. Det var nok enklere med dette. Men det var dumt at det ble sånn, for jeg ville så gjerne være med på Kvinner mot vold fra begynnelsen av, sier hun.

- Har en flink mann
Hun forteller at hun er veldig glad i smykker.

- Også har jeg en mann som er veldig flink til å gi smykker. Han er opptatt av at det skal ekte, sier hun.

Hun påpeker imidlertid at også kan bruke smykker som bare glitrer, selv om de ikke er ekte.

- Jeg har mye smykker, og har fått mye de siste årene, sier hun, og forteller at hun har fått helt unike smykker fra New Mexico.

Personlige smykker
På spørsmål om hva slags smykker hun liker best, blir hun usikker.

- Jeg liker best det mannen min har gitt meg. Jeg kan like både enkle smykker og glitrende smykker. Men alt til sin tid, sier hun.

Noe av det hun liker best med smykker, er at det er så personlig.

- Det minner deg alltid om noe. Det kan gi minner til hvor du har fått eller kjøpt det. Du kan arve et bord eller et hus du ikke liker, men arver du et smykke, kan du ta vare på det og minnes den som eide det og var glad i det, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere