*Nettavisen* Nyheter.

Michael Jackson ble drept

Foto: - (AFP)

Rettsmedisinerne i USA er nå klar i sin sak: Popkongen var offer for drap.

28.08.09 23:06

Det har lenge ligget mellom linjene at Michael Jackson døde som følge av en overdose, men nå bekrefter det rettsmedisinske instituttet i Los Angeles at Jackson døde av en akutt forgiftning.

Ifølge Los Angeles Times skal dødsårsaken være «akutt propofol-forgiftning». Propofol er et narkosestoff.

– Det er konkludert med at det var et drap. Årsaken til døden var akutt propofol-forgiftning, skriver rettsmedisineren i en uttalelse.

Les også: MJs lege ringte advokat først

Det skal ha blitt funnet seks forskjellige kjemiske stoffer i kroppen til superstjernen som ble tatt under obduksjonen: Benzodiazepine, midazolam, diazepam, lidocaine og ephedrine.

Sistnevnte er et kunstig fremstilt adrenalin.

Los Angeles Times presiserer at selv om det nå er konkludert med at noen var ansvarlige for hans død, så trenger det ikke å være et kriminelt forhold.

Dr. Conrad Murray, Jacksons lege, nevnes konkret som personen som er under etterforskning for uaktsomt eller forsettlig drap. Men kilder som står nær etterforskningen sier at denne siktelsen ikke nødvendigvis blir stående på grunn av Jakcsons langvarige medikamentmisbruk og helseproblemer.

Murray har hele tiden hevdet sin uskyld, til tross for at han har innrømmet å ha gitt Jackson det kraftige narkosemiddelet. Murray har fortalt politiet at Jackson i sine siste timer skal ha tryglet om en kraftig dose beroligende midler.

Les også: Se Jacko-legens forsvarsvideo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag