RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Michael Jacksons påvirkning på spillverden

Sist oppdatert:
Fra «Moonwalker» til «Final Fantasy», kongen av pop har hatt en finger med i spillindustrien også.

Michael Jackson er død. Kjendisnettstedet TMZ.com meldte ved 22-tiden torsdag kveld norsk tid at Jackson var sendt til sykehus i all hast etter å ha kollapset i sitt eget hjem. Halvannen time senere, klokken 23.43, meldte samme nettsted at popkongen er død.

Den legendariske musikeren står ikke bare bak supersuksesser innen popmusikken, han har også vært til stede i spillindustrien. På begynnelsen av 90-tallet var Jacko god venn med Sega, som i likhet med popkongen selv hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet. Enkelte hevder til og med at Jackson er inspirasjonskilden til Sonic the Hedgehogs utseende.

Det mest kjente Jacko-spillet er Segas «Moonwalker». Spillet er basert på filmen med samme navn og er regnet for å være en arkadeklassiker fra spillstudioet. I spillet danser Michael Jackson seg gjennom brettene til sin egen musikk.

Det har aldri blitt verifisert, men ifølge ryktene var også Jackson involvert i utviklingen av «Sonic the Hedgehog 3». Enkelte kilder hevder musikeren skulle stå for lydsporet i spillet, men da anklagene om barnemishandling haglet over popstjernen skal Sega ha ønsket å distansere seg fra Michael Jackson, skriver 1up.com.

Jackson er imidlertid med i et annet av segaprodusentenes spill, «Space Channel 5». Musikeren tok kontakt med spillskaperen Tetsuya Mizuguchi bare uker før musikkspillet skulle lanseres og ba om å få være med. Mizuguchi skal ha blitt så smigret at han gjorde endringer i siste liten og la ham inn som spesialfiguren Space Michael. Jackson er også en spillbar figur i oppfølgeren samt slåssespillet «Ready 2 Rumble Boxing: Round 2».

I slutten av juni 2009 dukket det opp rykter om at Michael Jackson igjen ville dukke opp i et spill, men det prosjektet er nok skrinlagt nå. Popkongen har ellers ikke vært engasjert i spillindustrien i de siste årene, men det har ikke hindret andre til å la seg inspirere av musikken hans. Videoen nedenfor viser persongalleriet fra «Final Fantasy»-filmen i en dans du sikkert drar kjensel på ...

Kilder: Kotaku, 1up, IGN, Wikipedia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere