RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Michelet uenig i at norske medier har vært feige

Michelet synes ikke mediene var feige under forrige karikaturstrid for ni år siden - han er dermed helt uenig med Åmås som selv var redaktør i Aftenposten.
Michelet synes ikke mediene var feige under forrige karikaturstrid for ni år siden - han er dermed helt uenig med Åmås som selv var redaktør i Aftenposten. Foto: Torstein Bøe (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Forfatter og tidligere redaktør Jon Michelet reagerer på beskyldningen om at norske medier har vært feige.

- Har norske medier vært feige? Nei, og det å vise besinnelse er ikke det samme som å være feig. Det mener jeg virkelig. Jeg var ikke redaktør i Klassekampen under den forrige debatten rundt Muhammed-tegningene i 2005, men hadde jeg vært det, hadde jeg ikke trykket karikaturene, sier den tidligere Klassekampen-redaktøren til Aftenposten.

I kjølvannet av terroraksjonen mot satirebladet Charlie Hebdo sa Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås at frykt og redsel nok har preget mange redaksjoner i Norge helt fra karikaturstriden startet.

- Det er mulig å kalle det feighet, men det er samtidig legitimt å være redd for terror og vold, uttalte Åmås.

Michelet er helt uenig med Åmås som selv var redaktør i Aftenposten under karikaturstriden for åtte år siden. Mens Åmås selv ønsket å trykke tegningene den gangen, unnlot avisen å gjøre det.

Mange aviser har etter onsdagens terroraksjon valgt å trykke både tegninger og faksimiler av tegninger fra Charlie Hebdo-magasinet, men få aviser trykket de omstridte karikaturene etter situasjonen som oppsto etter publiseringen av de tolv satiriske Muhammed-tegningene i Jyllands-Posten 30. september 2005.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere