RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Michelle Obama besøker Mexico

Mexico by (NTB-Reuters-AFP): USAs presidentfrue Michelle Obama prioriterte ungdom og kampen mot narkotika da hun onsdag besøkte Mexico på sin første utenlandstur alene.

Obama drøftet behandling av unge rusmisbrukere og programmer mot narkosmugling med den mexicanske presidentfruen Margarita Zavala.

Zavalas ektemann, president Felipe Calderón, har fått sterk støtte fra president Barack Obama i sin kamp mot brutale narkobander, og Michelle Obamas besøk i landet følger etter besøk av flere andre høytstående amerikanere.

På et møte med studenter på et universitet i Mexico by understreket hun den store betydningen utdanning har for å holde unge unna narkotika. Senere danset hun med barn på en skole i en fattig bydel i Mexico by.

Mexico sliter med å få kontroll over den økende volden som drives fram av den enorme etterspørselen etter narkotika i USA.

Hundrevis av unge mexicanere som lokkes til narkosmugling, dør hver måned i brutale oppgjør mellom narkobander eller i kamp med politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere