*Nettavisen* Nyheter.

Michelle Obama går for gull

Foto: (Scanpix)

Den påtroppende presidentfruen valgte en glitrende gul kjole til ektemannens innsettelsesseremoni.

20.01.09 18:30

(SIDE2:) Mye spenning har vært knyttet til hva Michelle Obama vil ha på seg under seremonien der ektemannen, Barack Obama blir sverget inn som den nye presidenten i USA.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Den vordende førstedamen har fått mye skryt for kjolevalgene sine under valgkampen, og sin klassiske og sikre stil. Michelles kjærlighet til Chicago-designeren Maria Pinto har allerede gjort designeren til et navn familiært navn.

Gult og grønt
Men det ble ikke en Pinto-kjole som ble Michelles valg på den viktige dagen. Fru Obama valgte i stedet en glitrende gul kjole og kåpe fra den kubanskamerikanske designeren Isabel Toledo. Til kjolen har Obama sjøgrønne sko og grønne skinnhansker. Ingen typiske amerikanske farger her i gården altså.

Toledo er basert i New York og har designet under sitt eget merke i over 20 år, og er gift med moteillustratøren Ruben Toledo, melder LA Times som også synes kjolen er et godt valg.

- Obama ser dannet, men festkledt ut i en nyanse av gult som gjengir det strålende solskinnet i dag, skriver avisen om kjolen.

Ukonvensjonelt
Også New York Times synes kjolen er et godt valg.

- Antrekket er på én måte ukonvensjonelt - med alt det glitteret virker det veldig pyntet for anledningen. På den andre siden foretrekker Fru Obama klær med litt drama og individualitet, skriver journalist Cathy Horyn i en kommentar.

- Det gule ullantrekket reflekterer Fru Obamas kjærlighet for farge, og selv om det har mer glitter enn folk ville forventet for noe så alvorlig og ærverdig som en innsetting av en president, så uttrykker det hennes teft på en fin måte, og kommer nok til å bli husket, skriver hun videre.

- Med andre ord, som de sier i moteverden; «it makes a statement».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.