*Nettavisen* Nyheter.

Michelle Obama hater jobben

Foto: MANDEL NGAN (Afp)

- Jeg hater jobben min, skal presidentfrue Michelle Obama ha avslørt til Frankrikes førstedame.

16.09.10 19:16

Det avslører Frankrikes førstedame Carla Bruni i en bok hun er medforfatter av, «Carla et les ambitieux» (Carla og de ambisiøse).

Michelle Obamas misnøye over sin egen stilling, kom fram da Bruni spurte hvordan det var å være førstedame i Det hvite hus.

- Ikke spør. Det er et helvete. Jeg kan ikke fordra det, svarte hun ifølge boken, skriver Daily Mail.

Privat samtale
Ytringen skal ha funnet sted i en privat samtale mellom de to førstedamene under et fransk statsbesøk i Det hvite hus i mars måned.

Samtidig har det kommet ut en uoffisiell biografi om Carla Bruni som tar et oppgjør med den tidligere supermodellen og nåværende førstedamen. Det er journalisten Besma Lahouri som har forfattet boken «Carla: Et hemmelig liv».

Forfatteren hevder at Bruni er en eiesyk, intens og sjalu kvinne som desperat forsøker å få et nært forhold til det amerikanske presidentparet Barack og Michelle Obama, melder Sky News.

I boken hevdes det at førstedame Obama: «er den eneste i Brunis øyne som er i stand til å bestride tittelen som verdens mest sexy og glamorøse førstedame.»

Boken er basert på over hundre intervjuer. Den beskriver 42-åringen som en selvsentrert kvinne som ikke er i stand til å interessere seg for ting som ikke berører henne direkte.

Inviterte tre tidligere elskere
Videre avslører boken at Bruni inviterte tre tidligere elskere til sitt feriested i Sør-Frankrike i fjor sommer. Kritikere mener mye av innholdet i boken allerede er blitt gjort kjent gjennom media.

- Den var markert som boken som skulle få Carla Bruni til å skjelve. Men jeg tviler på at hun skjelver så mye, ettersom alt i boken allerede var publisert i pressen, og var i stor grad offentlig, sier Luc Angevert, bokanmelder i det franske kjendisbladet Closer.

Angevert sier at det eneste nye som boken tilbyr, er påstanden om at Bruni er en sjalu kvinne som ønsker å bli venner med Obama-ekteparet, samt at hun angivelig er misunnelig på Michelles popularitet.

Pikante avsløringer i egen bok
Bruni kommer imidlertid med sine egne pikante avsløringer i sin egen bok «Carla og den ambisiøse».

Bruni skriver at ektemannen president Nicolas Sarkozy trolig vil trekke seg som president etter én periode. Hun antyder at ektemannen vil forsøke å få noen tips fra Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair.

- Hvorfor ikke begynne å tjene noen penger? skriver hun.

Ifølge kilder i boken skal Sarkozy være svært imponert over formuen Blair har klart å opparbeide seg etter at han forlot Downing Street 10.

Kritiserer Diana
Bruni kommer også med dårlig tilslørt kritikk av den avdøde prinsesse Diana.

Førstedamen skriver at hun selv nektet å la seg avbilde med en baby i armene, i motsetning til Diana, da hun besøkte et afrikansk sykehus.

- Det er noe uanstendig ved det å promotere seg selv når en gir av seg selv, skriver hun.

Den tidligere supermodellen klandrer også franske tjenestemenn for å forsøke å drepe ektemannen ved å neddynge ham med for mye arbeid. Hun skriver også at Sarkozy gir etter og lar seg selv bli herset med.

Bruni skriver at hun skiller seg veldig mye ut fra andre førstedamer.

- Jeg er så annerledes. Jeg var en modell. Jeg sang og jeg har lyst til å fortsette med å synge. Og på toppen av dette forventes det at jeg skal være subtil?

- Jeg er en femme fatale, min kjære, understreker hun.

Oppgjør med ekskone
Bruni tar også et kraftig oppgjør med Sarkozys ekskone, Cecilia, som har sagt at Sarkozy ennå ikke har lukket kapitelet etter bruddet.

- Ikke nok med at han har lukket kapitelet, men han har byttet bok. Og du er den eneste personen på jorden som ikke har lagt merke til dette, poengterer hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.