Michelle Obama sparket i gang Demokratenes landsmøte natt til tirsdag med en tale hvor hun gikk til frontalangrep på president Donald Trump. Det fire dager lange landsmøtet, hvor Joe Biden blir formelt utnevnt som partiets presidentkandidat, skulle egentlig avholdes i Milwaukee. Men grunnet koronapandemien ble det fysiske arrangementet erstattet med et virtuelt landsmøte.

Talen til Michelle Obama har fått mye ros i de tradisjonelle amerikanske mediene. Men det som kanskje overrasker mange, er at den omstridte nyhetskanalen Fox News gir den tidligere førstedamen svært gode skussmål for talen.

Les også: Obama og Sanders hardt ut mot Trump

Fox News er godt plantet på høyresiden av amerikansk politikk, og enkelte hevder at Fox News og kanalens grunnlegger Roger Ailes banet vei for Trump og polariseringen av USA. Fox News har tradisjonelt tatt parti med den sittende presidenten.

- Det er veldig vanskelig å nå ut til et publikum uten å ha et faktisk publikum til stede. Men hun har evnen til å oppnå kontakt med folk gjennom skjermen, sier programleder for The Daily Briefing på Fox News, Dana Perino, til egen TV-kanal.

- Jeg tror at DNC (Det demokratiske partis nasjonale komité), når de ser tilbake på landsmøtets første dag, som er historiens aller første virtuelle landsmøte, så tror jeg de vil si at Michelle Obama halte dette i land, sier Perino.

- Hun flådde Donald Trump

Chris Wallace, som er programleder for Fox News Sunday, ga også Michelle Obama enormt mye ros for talen.

- Jeg er enig med Dana. Det interessante med Michelle Obama, og som hun selv sier, er at hun ikke liker politikk. Hun sier at denne talen er hennes hovedbidrag til Biden-valgkampen. Det var et helsikes bidrag. Hun virkelig flådde Donald Trump og kuttet ham opp i småbiter, da hun snakket om kaoset og forvirringen, og spesielt mangelen på empati, som er utløst av denne presidenten og Det hvite hus. Hun snakket mer om sviket til Trump enn om Bidens positive sider. Men hun snakket spesielt om hans (Biden red.anm.) empati, hva han har vært gjennom, og hans omsorg for den vanlige amerikaneren. Hun sa vi måtte stemme på Biden som om livet vårt sto på spill, sier Wallace.

- Dette var en veldig effektiv tale, sier han.

Les også: Har simulert presidentvalget 40.000 ganger. Her er utfallet

Wallace viser til tragedien som rammet Biden tidlig i hans politiske karriere. I 1972 døde hans første kone Neilia Hunter og datteren Naomi i en bilulykke. I 2015 døde sønnen Beau av kreft.

- Hun snakket til oss som en tiger-mamma

Politisk analytiker i Fox News, Juan Williams, sier Michelle Obama snakket som en mor.

- Jeg kan ikke skjønne at hun kunne klare å overgå sin egen prestasjon fra 2016. Vi husker alle «When they go low, we go high». Men det klarte hun virkelig, sier Williams.

Det var under landsmøtet i 2016 at Michelle Obama for første gang ytret de kjente ordene «When they go low, we og high».

- Dana sier at hun halte dette i land. Chris sier at talen kom fra hjertet. Jeg hørte den som om jeg var en sønn. Jeg synes hun snakket som en mor, som en streng mor, som en tiger-mamma som sier til deg: Dette er noe som er viktig for vår familie. Dette er hvem vi er i denne familien. Dette er vår identitet. Vi har empati. Vi har forståelse for omsorg. Jeg bare understreker at vi ikke har løyet for dere. Dette er verdiene og prinsippene som USA står for. Og det er grunnen til at vi snakker sånn til barna våre, sier Williams.

- Jeg er overrasket over hvor gjennomtrengende talen var. Jeg synes det var en veldig bra tale, sier han.

Kritiske til innholdet

Brit Hume, også politisk analytiker i Fox News, gir den tidligere førstedamen ros for fremføringen, men er noe mer kritisk til selve innholdet i talen.

- Hun var veldig god. Hun er en veldig flink taler til å være en som ikke liker politikk. Hun er åpenbart flink til dette. Jeg er ikke uenig i noe av det mine kolleger har sagt her, eller hvor effektiv talen var. Men det er et nevneverdig faktum at vi snakker her om stilen og den brede tematikken. Vi snakker ikke om noe av det konkrete hun faktisk sa, som er absolutt smurt inn med forvrengninger og overdrivelser. Men det er noe vi forventer oss av politisk retorikk. Det er sånn det gjøres, sier Hume.

Les også: QAnon hevder Trump kjemper mot en politisk elite som holder barn fanget under bakken

- Så dette dreier seg ikke om den faktiske sannferdigheten til påstandene som ble fremmet, men hvor godt talen ble levert, og hvorvidt den vil skape den effekten hun håpet på. Og jeg mistenker i dette tilfellet at den gjorde det, sier han.