RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microchip skal redde neshornene

Foto: Michel Gunther / WWF (Michel Gunther / WWF)
Sist oppdatert:
Kenya vil chippe alle landets neshorn i kampen mot krypskyttere.

Kenya planlegger å merke alle sine 1000 neshorn med microchip.

Målet er å unngå at krypskyttere dreper dyrene for deres verdifulle elfenben, og å øke sjansen for å ta krypskyttere og andre lovløse som tjener på å drepe dyrene. Chipene vil gjøre det mulig å knytte elfenben til dyrene de ble tatt fra.

Microchip-prosjektet er sponset av World Wildlife Fund (WWF) som donerte mikrochipene og fem skannere til en verdi av litt over 100.000 kroner. Den store kostnaden blir imidlertid å merke alle dyrene.

- Krypskyttere blir stadig mer sofistikerte. I arbeidet med å bevare dyrene er det derfor viktig at vi tar ibruk mer sofistikert teknologi i kampen mot drap på ville dyr, sier Kenya Wildlife Service i en pressemelding.

Kampen mot krypskyttere er også kampen mot organisert kriminalitet i Kenya. Samtidig er landet avhengig av å beholde sitt dyreliv hvis turistene skal fortsette å komme til landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere