Gå til sidens hovedinnhold

Microsoft advarer onlinespillere

Brukere av onlinespill er hovedmålet for skadelig programvare. Gratisprogram kan være løsningen.

(Spillmagasinet): Microsoft advarer onlinespillere om at de fremdeles er hovedmålgruppen for skadelig programvare, skriver PC World. Det er ikke snakk om virus eller trojanere, men om passordstjelende ormer.

Programvaregiganten opplyser at de i første halvdel av februar har fjernet nærmere en million versjoner av den spesielt ondartede koden kalt Win32/Taterf.

Programmet er designet for å stjele brukernavn og passord til spill som «World of Warcraft», «Legend of Mir» og «Gamania».

Taterf er en mutert versjon av en annen passordstjeler kalt Win32/Frethog. Gjennom verktøyet «Malicious Software Removal Tool» («MSRT») har Microsoft fjernet over 300.000 eksemplarer av dette programmet i februar.

Brukernavn og passord til onlinespill som «WoW» er populære fordi de kan omgjøres til hard valuta. Tyvene bruker kontoene til å skaffe seg sterke spillfigurer, virtuelle gjenstander, gull og andre skatter som de så selger til høystbydende på nettauksjoner.

Selv om Europa og Norge ikke er de hardest rammede områdene for denne typen skadelig programvare kan det likevel være en idé og ta en titt på «MSRT». Programmet er gratis og blant de mest brukte. Det kan derfor ha en stor effekt på de fleste typer skadelig programvare. «MSRT» regnes blant annet for å være programmet som tok livet av den beryktede ormen Storm i 2007, skriver PC World.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer i året

Kommentarer til denne saken