RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft åpner billig, europeisk musikkbutikk

Sist oppdatert:
Bruk og kjøp av musikk i Vest-Europa tar nå et stort skritt. I dag åpner Microsoft overraskende og billig musikkbutikk på nettet.

Uten særlig forvarsel, kommer det i dag svært overraskende nyheter fra Microsoft.

Det har lenge gått rykter om at programvaregiganten skulle kaste seg inn i salget av musikk på nettet, og ryktene har fått nytt liv på grunn av Apples suksess med iTunes.

Men Bill Gates har tidligere avkreftet at Microsoft skulle lansere en egeneid tjeneste. Selskapet skulle satse på partnere som fikk tilgang til alle WIndows-brukere og kunne kjøpe musikk gjennom Windows Media Player.

Nå kommer bekreftelsen - og det skjer først i Europa. Microsoft og OD2, et engelsk selskap som sitter på en katalog over 200.000 låter, skal lansere en tjeneste i hele Vest-Europa, forteller de to selskapene.

Ifølge Reuters matcher Microsoft og OD2s nye tilbud Apples iTunes-system - du kjøper musikken til odel og eie og låtene koster 0,99 euro - 8 stykket.

Les hele saken hos vår søsterpublikasjon digi.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere