RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft avduker Zune HD

Sist oppdatert:
HD-video, berøringsskjerm, trådløst internett og integrert med Xbox 360.

(Spill): Microsoft har sendt ut en pressemelding som bekrefter at mediespilleren Zune HD er på vei, og skal lanseres i løpet av høsten i USA.

Den nye maskinvaren er større og bedre enn forgjengerne, men den største nyheten for spillere er at både den nye maskinen og eksisterende Zune-spillere blir integrert med Xbox 360. Dessverre har dette liten betydning i Norge.

Knyttet til Live Video

Zune blir ingen håndholdt spillmaskin, men kan kobles opp mot videotjenesten Xbox LIVE Video Marketplace - en tjeneste som foreløpig ikke er lansert her til lands.

Zune HD kommer med en innebygd høydefinert radiomottaker og en trykkfølsom OLED-skjerm på 480 x 272 piksler (omtrent som iPod Touch). Ved hjelp av en dokkingstasjon og HDMI-kabel som må kjøpes i tillegg blir det mulig å vise videoer i HD-oppløsningen 720p på en TV-skjerm.

Den nye maskinvaren har også innebygd nettleser og adapter for trådløst nettverk.

Det er uvisst når eller om Zune HD blir lansert i Norge. Maskinen har ikke vært en stor salgssuksess for Microsoft og de tidligere modellene er ikke lansert her til lands.

Flere lanseringer?

Microsoftgjengen bak «Office 2010»- programvaren skrev i en twittermelding i midten av mai at «juni vil bli en viktig måned for Zune-elskere».

Dermed startet spekulasjonene om at Microsoft ville lansere en ny versjon av mediespilleren på spillmessen E3 i Los Angeles i begynnelsen av juni. «Office»-teamet svarte med en ny melding:

«Ny produktlansering, det er alt jeg har lov til å si. Vent med å kjøpe en iPhone/Pre».

Det nye produktet synes nå å være Zune HD, men det spørs om Microsoft har enda et produkt på lanseringsplanen. Det er nærliggende å tenke at det omtalte produktet er en telefon siden iPhone og Palm Pre nevnes spesielt. Ifølge pressemeldingen fra Microsoft er det klart at Zune HD ikke kan ringes med.

Det er ikke helt usannsynlig at Apple vil annonsere en ny iPhone på Worldwide Developers Conference i San Fransisco den 8. juni og det er også snakk om at Pre vil dukke opp i begynnelsen av måneden.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere