RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft avslører neste Xbox

Foto: EPA PHOTO BELGA/VIRGINIE LEFOUR
Sist oppdatert:
På en pressekonferanse i San Francisco i dag avslørte Microsoft de første detaljene rundt deres neste generasjons spillkonsoll.

Visepresident i Microsoft, J. Allard omtaler den neste konsollen som introduksjonen til en «HD Era», altså den «høyoppløselige tidsalderen».

Endelig navn og bilder av konsollen er ennå ikke offentliggjort, men det er klart at konsollen tar skrittet inn en ny teknologisk, grafisk og spillmessig dimensjon.

Alt i ett
Først og fremst legger Allard vekt på hvordan maskinvare, programvare og tjenester kobles sammen for å gi spilleren en forsterket spilleropplevelse.

– I den «høyoppløselige tidsalderen» er plattformen større enn prosessoren. Ny teknologi og krav fra forbrukeren vil få superstjernene blant spillutviklere til å snu dagens spillverden opp ned og omdefinere hva vi kjenner som underholdning i dag, sier J. Allard på pressekonferansen.

Uttalelsen faller godt sammen med Microsoft seneste kunngjøringer om at de har fått spillverdenens superstjerner, som «Final Fantasy»-guru, Hironobu Sakaguchi, med på laget.

Allard forklarer Xbox 2 nærmere ved hjelp av nye funksjoner i den neste konsollen.

Ifølge Microsoft vil den nye konsollen umiddelbart knytte spillere til sine spill, venner og digitale media, gjennom blant andre disse fire funksjonene.

  • Spillkort (Gamer Cards). Spillkortene skal gi spilleren øyeblikkelig tilgang til Xbox Live-informasjon, som andre spilleres nivå, interesser og livsstil.
  • Markedsplass (Marketplace). Surfbart på spill, sjanger og en rekke andre måter kan spillere gjennom markedsplassen lett skaffe seg nytt innhold til spillene sine som nye nivåer, brett, våpen, kjøretøy og community-relatert innhold.
  • Mikrotransaksjoner (Micro-transactions). Mikrotransaksjoner gjør det mulig for utviklere og spillere å selge innhold på markedsplassen. Prisen på de digitale varene bestemmes av selgeren selv. Nøyaktig hvordan (og med hva) spillere skal kunne design for eksempel en egen bil, og selge den på markedsplassen, sier Allard foreløpig ingenting om, men det er mulig at utviklerplattformen XNA følger med Xbox 2.
  • Spillelister (Custom Playlists). Spillelistene gjør det mulig for spillere å spille av den musikken de selv vil når de spiller. Det virker altså som om du kan «slå av» den originale musikken i et spill, og heller bruke dine egne favorittlåter.

Sterk maskin
Ifølge en pressemelding fra Microsoft vil Xbox 2 være et velbalansert system som leverer mer enn en teraflop datakraft.

Prosessoren er bygget i samarbeid med IBM, og gir angivelig stor takhøyde for utviklere i den «høyoppløselige tidsalderen».

Grafikkprosessoren er spesiallaget for den nye Xboxen i samarbeid med ATI Technologies Inc, også den er designet spesielt for høyoppløselige spill.

Bedre bilde, bedre lyd
Ifølge Allard er bildekvaliteten markant forbedret i det nye spillsystemet. Spillfigurers bevegelser og ansiktsuttrykk skal angivelig være så livaktige at en knapt merker forskjell fra virkeligheten. Det tror vi når vi ser det, men grafikken vil utvilsomt få et kraftig løft.

Lyden i den nye Xboxen skal også ha fått et kraftig løft, og skal gjøre det mulig for spillere å høre de svakeste fottrinn fra fiender som sniker seg innpå bakfra.

Spillmagasinet kommer tilbake med mer så snart flere detaljer avsløres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere