RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft bedrer resultatet

Sist oppdatert:
IT-giganten Microsoft presenterte et positivt syn på fremtiden selv om de ikke klarte å innfri forventningene til Wall Street. Aksjen steg imidlertid i etterhandelen
Microsoft, verdens desidert største IT-selskap, leverte kvartalsresultat torsdag etter børs.

Selskapet har avvikende regnskapsår, og kunne i går presentere sitt fiskale tredjekvartal med ett nettoresultat på 2,56 milliarder dollar, eller 23 cent per aksje.

Dette er nesten en dobling fra samme periode i fjor da selskapet fikk et nettoresultat på 1,32 milliarder dollar, eller 12 cent per aksje.

Resultatøkningen skyldes også at de juridiske avsetningene i forbindelse med flere saker selskapet har hatt mot seg fra konkurrenter er langt mindre i år enn de var i fjor. Selskapet tok uansett en kostnad på 789 millioner dollar forbundet med ett antitrust forlik med Gateway.

Omsetningen økte til 9,62 milliarder dollar fra 9,18 milliarder samme periode i fjor. Dette var noe under konsensus på 9,8 milliarder dollar som analytikerne hadde forventet ifølge en sammenstilling Reuters har foretatt.

For inneværende kvartal guidet Microsoft uansett på linje med det analytikerne hadde forventet på forhånd, men de sa også at selskapets fiskale 2006-resultat ser meget bra ut.

Det er særlig håp blant Microsoft at den nye generasjonen av TV-spill konsollen Xbox og den store oppgraderingen av Windows (som har fått navnet Longhorn) vil hjelpe til på resultatet fremover.

Aksjen steg noe i etterhandelen som følge av signalene fra Microsoft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere