*Nettavisen* Nyheter.

Microsoft dreper Smart Display

Knapt to år etter at Bill Gates entusiastisk kalte Smart Displays for " det neste store skrittet" i den teknologiske utviklingen i hjemmet, dreper Microsoft hele satsingen.

05.01.04 06:33

I et brev sendt ut til flere av produsentene av smartskjermer, som ViewSonic, Philips og LG Electronics, sier programvaregiganten at de ikke vil fortsette utviklingen av operativsystemet.

Noen fortsetter
Den plutselige endringen i Microsofts planer setter smartskjermutviklere i en vanskelig klemme. Samsung planlegger å legge ned sitt smartskjerm-team, mens LG Electronics ikke bøyer seg og fortsetter å bringe nye produkter på markedet.

Dette er Smart Display:
En smartskjerm ikke en selvstendig PC, men et flat LCD-skjerm som kun viser skjermbildet fra din stasjonære PC.

Alle programmer kjøres på din stasjonære, mens bildet overføres via et trådløst nettverk til smartskjermen.

Tanken bak er at du skal kunne krølle deg opp i sofaen med smartskjermen i fanget, og lese e-posten din, surfe på nettet eller lese dokumenter.

Selve smartskjermen kjører Windows CE for Smart Displays som operativsystem. Det er dette systemet Microsoft vil slutte å utvikle.

- Microsoft kom ikke engang med en unnskyldning da de informerte oss. Nå må vi være mer tilbakeholdne med å støtte Microsoft når de annonserer en ny forretningsplan, sier en av monitorleverandørenes eksperter til Korea IT News.

Priskrig tok knekken på smartskjermen
Analytikere mener Microsoft legger ned smartskjermprosjektet fordi produktet har mistet sin kommersielle verdi.

Selskapet planla å prise smartskjermen til rundt 500 dollar, men på grunn av en økning i prisen på LCD-paneler var dette ikke mulig. I tillegg har prisenen på notatblokk-PC-er falt til 599 dollar den siste tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.