*Nettavisen* Nyheter.

Microsoft dropper poengsystemet?

Foto: (Microsoft)

- Aldri meningen å villede våre kunder, sier Aaron Greenberg.

Istedenfor å benytte dollar, euro eller kroner når spillere kjøper innhold til Xbox 360 via Xbox Live, opererer Microsoft med Microsoft Points. Ifølge denne omregneren er 100 microsoftpoeng verdt litt over 8 kroner.

Microsoft har imidlertid droppet den virtuelle myntenheten i spillnedlastingstjenesten «Games on Demand» på Xbox Live. Her får man kjøpt noe eldre spill til Xbox 360, som «Mass Effect» og «Assassin's Creed», til 299 kroner.

- Det var aldri vår mening å villede folk. Vi ønsker å være åpne rundt dette og vurderer opplegget, sier microsoftsjef Aaron Greenberg i et intervju med G4TV.

Også Nintendo bruker et system med Nintendo Points mens Sony bruker lokal valuta i sitt Playstation Network.

- Hvordan kan vi være mer åpne og la folk se den virkelige prisen? Du må huske på at vi har én tjeneste som er tilgjengelig verden rundt. Det som er bra med poeng er uansett om du er i Japan eller Tyskland, 200 poeng er 200 poeng, sier Greenberg.

Microsoftsjefen forklarer at det er en teknisk utfordring å prise med lokal valuta på grunn av valutasvingninger samtidig som hver eneste tilgjengelig nedlasting skal ha riktig pris.

- Men vi gjorde det med «Games on Demand» og responsen har vært svært god. Det er absolutt noe vi vurderer å gjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag