RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft går til angrep på Mac

(Microsoft)
Sist oppdatert:
Mac ødelegger alt som er morsomt, mener Microsoft.

Apple har i flere år kjørt en reklamekampanje der de har gjort sitt for å stemple PC-er som noe traust, kjedelig, utrygt og tregt som en helst bør styre unna - og reklamene har i praksis oppnådd kultstatus.

Og mens Microsoft har levert med et av tidenes mest utskjelte dataprodukter, nemlig Windows Vista, har de i grunn ikke hatt noe særlig å svare med.

Men etter den svært vellykkede lanseringen av Windows 7 er Microsoft tilbake med ny selvtillit, selv om Apple spiser stadig nye markedsandeler.

Les guiden som viser deg vei: PC eller Mac - hva er best?

Microsoft har lansert en ny nettside der de enkelt og greit kaller «PC vs Mac» - der de til dels latterliggjør en del mangler hos konkurrenten.

«PC-er er alltid klare, villige, og kanskje viktigste av alt i stand til å gjennomføre arbeidsoppgavene.» skriver selskapet om det å ha fokus på arbeidet.

«De fleste av verdens mest populære dataspill er ikke tilgjengelig for Mac-er. Og Mac-er kan ikke kobles til en Xbox 360. PC-er er alltid klare til å leke», skriver de om underholdning.

«De fleste Mac-er kan ikke kobles til TV-en med mindre du kjøper en overgang.»

«Enkelt og greit, hvis du er en PC-bruker, så vil ikke mye av dine favorittprogrammer fungere på en Mac. Det selges 10 ganger så mange PC-er som Mac-er, og realiteten er at mestparten av programvare er utviklet for PC-er» skriver Microsoft, og understreker at hvis det finnes en Mac-versjon, må du trolig kjøpe den på nytt og lære deg å bruke programmet på nytt.

Og slik fortsetter angrepene på Mac-er i punkt etter punkt, med blant annet at Mac-er ikke kan leveres med Blu-ray, at det er noe nytt du må lære og mye mer.

Men noe overraskende er det kanskje at et av angrepspunktene mot Mac er at Microsoft Office har en svakhet:

«Apples egne filformater kan ikke åpnes i Microsoft Office på PC-er. Det kan være skikkelig tungvint for Mac-brukere å dele dokumenter med PC-brukere.»

Hva mener du? Hva er best av Mac og Windows?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere