RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft godtar (nå) alle legninger

Foto: Paul Weaver (Side2)
Sist oppdatert:
Bifile, lesbiske, homofile og transseksuelle ønskes velkommen tilbake til Xbox Live.

I 2008 iverksatte Microsoft begrensninger i forhold til hvilken legning du kunne gi uttrykk for gjennom brukernavnet ditt på Xbox Live. Ikke uventet møtte selskapet en del kritikk.

I tillegg gikk nettjenestens filtreringsprosesser litt i overkant grundig til verks, og forbød blant annet brukernavnet til engelskmannen Richard Gaywood. Han brukte sitt virkelige navn som brukernavn.

Muligens takket være massive protester fra gruppen Gay and Lesbian Internet Alliance har nå Microsoft endret på politikken, og tillater at man gir uttrykk for seksuell legning i brukernavnet, skriver Edge. I alle fall til en viss grad.

Microsofts Stephen Toulouse annonserte oppdaterte «Vilkår for bruk for Xbox Live» via Twitter, og her går det fram at følgende beskrivelser nå er tillatt i den såkalte gamertagen:

  • Lesbian
  • Gay
  • Bi
  • Transgender
  • Straight

De norske retningslinjene er i skrivende stund ikke oppdaterte.

Andre termer i forhold til legning er ikke tillatt, og det er heller ikke tillatt å bruke de lovlig termene i en nedsettende sammenheng, opplyser Toulouse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere