RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft henger ut juksemakerne

Sist oppdatert:
Jukser du på Xbox Live kan du lett bli gjort til latter - for hele verden.

(Spillmagasinet): Da Xbox 360 ble lansert fikk også onlinetjenesten Xbox Live en kraftig ansiktsløftning.

Gamerscore er en av tingene som har vist seg å bli svært populært. Dette er en poengsum som vokser og vokser ettersom du spiller flere og flere spill, og oppfattes som statussymbol blant spillere.

Jo flere poeng du har, dess bedre spiller regnes du som. Men det er også mulig å jukse seg til flere poeng, og dette slår nå Microsoft ned på.

Larry Hryb, kanskje bedre kjent som Major Nelson, beskriver hva som vil skje med juksemakerne fremover i sin populære blogg.

Først og fremst mister en spiller som blir tatt for å jukse hele sin gamerscore, også i de spillene han eller hun har tjent poengene på ærlig vis. Spilleren kan heller ikke jobbe tilbake de tapte poengene, men må starte på nytt med andre spill.

Dernest merkes spilleren tydelig med «cheater» - det engelske ordet for juksepave på Xbox.com. På Xbox Live vil du ikke se direkte at en spiller er tatt for juks, annet enn at han muligens har ingen eller svært lav poengsum.

Spilleren selv vil imidlertid se at han er merket i sin egen profil på Xbox Live.

Du kan selv se hvordan en slik konto vil se ut på Xbox.com her. Du må imidlertid være medlem av onlinetjenesten for å se kontoen. Bildet i toppen av denne artikkelen gir likevel et godt inntrykk av hvordan det ser ut.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere