RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft hever aldersgrensen

(Microsoft)
Sist oppdatert:
Nå får alle tilgang til Facebook og Twitter på Xbox 360.

Programmeringssjef Larry Hryb i Microsoft har annonsert via bloggen Major Nelson at aldersgrensen på 18 år heves for Facebook og Twitter på Xbox 360. Opphevingen gjelder alle land utenfor USA.

Da Microsoft lanserte de populære, sosiale nettverkene på spillkonsollen 17. november ble det klart at tjenesten ville være lukket for barn og unge under 18 år. Med en barnekonto og tillatelse fra foreldre via konsollens barnesikringssystem blir det nå altså tilgang likevel.

I USA oppheves aldersgrensen 15. desember.

Barn og unges sikkerhet på nett var årsaken til at Facebook og Twitter i utgangspunktet ble stengt. Microsoft har jobbet med en teknisk løsning for å tilfredsstillende barnesikre tilgangen, og det er denne programvaren som i dag er ferdigstilt.

Spillmagasinet har testet kvaliteten på de sosiale tjenestene. Les vår vurdering av Facebook, Twitter og filmleietjenesten Zune Video Store på Xbox 360.

Også PS3 gir tilgang til Facebook og Twitter via konsollens innebygde nettleser. Sony har også utviklet er system som poster resultater fra spillingen din rett på Facebook.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere