RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft i hacker-konkurranse

Sist oppdatert:
Sikkerhetsfirmaet iDefense har introdusert en ny konkurranse der deltakerne kan vinne opp til 10.000 dollar ved å finne en sikkerhetsfeil i Windows. Microsoft raser.

iDefense, som er en underavdeling av VeriSign, har startet et nytt program som de kaller «iDefense Labs Quarterly Hacking Challenge». Dette er et program der hackere kan få utbetalt opp til 10.000 dollar – nærmere 70.000 kroner om de rapporterer om nye Windows-feil som får status som «kritisk» på Microsofts Security Bulletin.

Det er kun den første som rapporterer om en ny feil som vil ha mulighet til å tjene pengene.

Ikke overraskende har Microsoft reagert negativt på initiativet fra iDefense. Ifølge Eweek mener selskapet at dette kan føre til at sikkerhetsfeil blir kjent offentlig før selskapet kan komme med sikkerhetsoppgradering, og at dusører ikke er rette veien å gå for å finne slike feil.

iDefense forsvarer naturlig nok programmet. I fjor klarte selskapet å identifisere 150 sikkerhetsfeil gjennom sitt VCP-program, og av disse skal tre ha vært krisiske sårbarheter i Windows-produkter, ifølge programmer.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere