RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft innrømmer feil

Sist oppdatert:
Ifølge teknobransjen i USA dør hver tredje Xbox 360. Nå innrømmer Microsoft problemer.

(Spillmagasinet): - Hver tredje Xbox 360 dør, fortalte en ansatt i EB Games til teknosiden Dailytech.com.

Nettsiden utførte en undersøkelse som antydet at feilmarginen på spillkonsollen lå på nærmere 30 prosent, langt over de tre til fem prosentene Microsoft hevdet var tilfelle.

Har du problemer med spillkonsollen din?Dette har du krav på.

Innrømmer problemer

Men nå tar programvaregiganten bladet fra munnen, og innrømmer at feilmarginen er høyere enn først hevdet, skriver Betanews.com.

Problemet som rammer flest brukere er den fryktede «red ring of death», lysindikatoren rundt av- og påknappen på konsollen som lyser rødt istedenfor grønt, og viser at noe er alvorlig galt med konsollen.

Brannslukking

I USA prøver Microsoft å få bukt med problemet ved å utvide garantitiden til Xbox 360 til tre år, og tilbakebetale penger kunder har måttet legge ut for reparasjoner som nå omfattes av garantien.

Dette må imidlertid anses som brannslukking fra Microsoft side. Her i Norge har forbrukeren sterke reklamasjonsrettigheter, og for oss hadde det vært en fordel om problemene med selve konsollen ble fikset.

Seks milliarder kroner

Årsaken til at Microsoft har hatt et kreativt forhold til feilmarginen på Xbox 360 er knyttet til de enorme kostnadene flammeslukkingen betyr.

Det anslås at utvidelsen av garantitiden setter Microsoft tilbake en milliard dollar, rundt seks milliarder norske kroner.

Men til bloggen Kotaku.com sier underholdningssjef Peter Moore at nå er det på tide å snakket ut og gjøre noe med problemene.

Han forteller også at «dødens ringer» har flere årsaker, at de kjenner flere av dem og at designet i spillkonsollene stadig blir forbedret.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere