RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft klar forbedring av søk (Ny)

Sist oppdatert:
Datakjempen Microsoft og toppsjef Bill Gates lanserer i dag en testversjon av sin nye søkemotor. Denne skal konkurrere mot Yahoo og Google
(Ny: Korrigert)

Dermed var Microsofts inntreden i søkemarkedet et steg videre. Det er likevel til høsten den store kampen vil stå.

Ifølge Fasts John M. Lervik venter han og de andre i bransjen på om Microsoft vil lansere en egen søketeknikk, som grunnlag for sin søkemotor. I dag benyttes Yahoos søkemotor som grunnlag for Microsoft-søket.

Ifølge Wall Street Journal lanserer Gates & Co i dag en egen søketeknikk for å utfordre de kjente søkemotorene Google og Yahoo. Reelt sett har imidlertid Google kun gjort mer endringer i design enn på teknologisiden.

Den nye designen, som er å finne på MSN-portalen, er nesten en kopi av Google. MSN-portalen benytter fortsatt Yahoos søketeknikk i bunn av tjenesten, men meningen er at Microsofts eget søk vil ta over ved årsskifte.

Microsofts mål er å få en andel av det lukrative søkemarkedet, som til nå har vært dominert av aktører som Goolge og Yahoo.

Ifølge Wall Street Journal skal den MSN-søketjenesten ha en prislapp på utrolige 100 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere