RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft-kursen raste etter tall

Sist oppdatert:
Steve Ballmer leverte tall som ventet i siste kvartal. Likevel førte tallene til kursfall for Microsoft og aksjefuturene
Steve Ballmer & Co. kom med resultater for sitt første kvartal etter børsslutt i USA torsdag.

Microsoft-aksjen falt 1,11 dollar til 27,80 dollar i etterhandelen etter tallene var ute torsdag. Verdens største programvareleverandør meldte at nettoresultatet i første kvartal falt, på grunn av at selskapets aksjeopsjoner nå føres som komensasjonskostnader i regnskapet. Salget til Microsoft hadde den svakeste veksten på mer enn tre år.

Resultat pr. aksje endte på 0,3 dollar ekskludert ekstraordinære poster. Ifølge Thomas Financial lå analytikernes forventninger på 0,29 dollar.

Salget til Microsoft steg til 8,22 milliarder dollar i kvartalet, mot ventede 8,08 milliarder dollar.

Ballmer & Co. gikk til og med ut å jekket opp forventningene til året. Programvaregiganten venter nå et overskudd på mellom 0,86 og 0,/88 dollar pr. aksje for regnskapsåret 2003/2004, inklusiv engangskostnader op 0,24 dollar pr. aksje. Tidligere prognoseintervall lå på 0,85 til 0,87 dollar.

I tillegg til dette økte Microsoft salgsprognosen for regnskapsåret til 34,8 til 35,3 milliarder dollar, mot tidligere prognose på 34,2 til 34,9 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere