RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft raser mot virusmakere

(microsoft.com)
De siste virusene som har dukket opp på nettet gir inntrykk av å være fra Microsofts supportavdeling. Programvaregiganten fortviler over at brukere lures til å aktivere virus på denne måten.

Swen-viruset kommer i en innpakning som lett kan forveksles med Microsofts supportavdeling. E-posten som følger viruset hevder det er dukket opp et nytt sikkerhetshull og at eneste mulighet til å tette dette er å installere den medfølgende filen.

Skader Microsoft
- Verken vi eller andre programvareselskaper sender ut filer på denne måten. Folk må ikke la seg lure, sier Rune Lystad i Microsoft Norge.

Mer tydelig enn noen gang er det at virusmakerne ønsker å utnytte Microsofts kjente navn og all omtalen om sikkerhetsproblemer til å spre viruset. Brukere som ikke sitter inne med tilstrekkelig kunnskap blir taperne. E-postmeldingene er så naturtro at det ikke er overraskende at mange lar seg lure.

- Dette er personer som helt åpenbart utnytter kommunikasjonen vi har med våre kunder til å begå kriminelle handlinger, sier Lystad.

- Skader dette deres troverdighet og den oppdateringstjenesten dere bruker?

Truer med søksmål
- Det skader klart vår troverdighet til sikkerhet. Men Windows Update-tjenesten på nett blir ikke skadelidende. Det er den folk skal bruke, sier Lystad til TV 2 Nettavisen.

I flere land har Microsoft aktivt gått sammen med myndighetene for å straffeforfølge virusmakere. Blant annet i USA har programvareselskapet vært svært aktivt i jakten på synderne.

- Vi vil gjøre de samme i Norge dersom det blir aktuelt, sier Rune Lystad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere