RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft rister i antivirus-markedet (Ny)

Sist oppdatert:
Programvarekjempen Microsoft skremmer antivirusleverandørene. Nå kjøper Gates & Co. seg opp i antivirusmarkedet. Den norske konkurrenten Norman avdramatiserer oppkjøpet
Microsoft gjorde tirsdag kveld det mange i markedet for antivirusprogramvare hadde fryktet. Gates & Co. har kjøpt innmaten av antivirusdivisjonen til det rumenske IT-selskapet GeCAD Software.

Microsoft vil nå starte å tilby antivirusprodukter og - tjenester.

Meldingen førte umiddelbart til sterke rystninger i antivirusbransjen, og aksjekursen på de amerikanske konkurrentene raste på Wall Street tirsdag.

Enkelte kommentatorer trakk linjene til Microsofts kamp om kontrollen i nettlesermarkedet, hvor rivalen Netscape ble utradert.

Du kan lese mer om denne saken hos digi.no: Microsoft kjøper antivirus fra Romania

Avdramatiserer kjøpet

Sjefen for den norske antivirusleverandøren Norman, Henning Hansen, sier til iMarkedet at selskapet ble infomert av Microsoft tirsdag kveld. Han tror ikke oppkjøpet vil føre til problemer for Norman.

- Vi ser ikke dette som en stor trussel, sier han til iMarkedet, og peker på at det har vært ventet at Microsoft ville kjøpe seg opp i antivirusmarkedet.

Hansen sier videre at han synes det er rart at Microsoft kjøper det rumenske selskapet GeCAD Software.

- Det litt merkelig at de (Microsoft red. anm.) kjøper dette selskapet, sier Hansen, og føyer til at det rumenske selskapet ikke er en tøff konkurrent av Norman.

Hansen sier videre at oppkjøpet kan være positivt for hele antivirusindustrien, og venter på sikt at Microsoft vil ha en tjeneste spesielt rettet mot konsumentmarkedet. I bedriftsmarkedet, som er Normans hovedfokus, tror ikke Hansen at Microsoft vil bli en stor trussel.

Hansen peker også på at Microsoft ikke har det beste rykte rundt IT-sikkerhet i databransjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere