RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft saksøkte norsk nettbutikk

Sist oppdatert:
Nettbutikken Gigashop bruker blant annet domenet msshop.no, hvor de blant annet selger Microsoft-produkter. Det likte ikke Microsoft, og dro Harald Marthinussen i Gigashops for retten.

I seks år har Harald Marthinussen drevet en nettbutikk som gjennom nettadressen msshop.no blant annet har solgt Microsoft-produkter. Samarbeidet har gått greit, helt til Microsoft USA bestemte seg for å saksøke ham for misbruk av merkevaren.

- Microsoft sier at man ikke skal bruke forkortelsen MS når man selger Microsoftprodukter. Som merkevareprodusenter flest mener de at det fulle navnet skal brukes. De vil ikke huskes som MS, sier Harald Marthinussen i Gigashops til Propaganda.

Han viser til at MS er forkortelse for gamle begrep som Motor Skip eller Multippel Sklerose og ikke noe som utelukkende forbindes med Microsoft.

Marthinussen sier han ble angrepet av to av landets største advokatkontorer, samt flere av Microsoft USAs advokater, en tvist som tok lang tid å løse.

- Vi har samarbeidet med Microsoft og vært linket fra microsoft.com i en årrekke, uten at det har væt noe problem, men de som en gang godkjente dette har vel sluttet eller noe. Jeg var rett og slett litt uheldig, sier han.

Men så uheldig at han tapte, var Marthinussen ikke. Dommen ble stevnet inn for Follo Tingrett, men før retten fikk avsagt noen dom, løste saken seg ved forlik.

- Vi fortsetter med salg av Microsoft Software på msshop.no under samme domene, nettadresser og med uforandret nettbutikk, sier han og legger til at han er glad saken løste seg uten at måtte gå videre med saken til høyere rettsinstanser.

- Det kunne fort ha blitt dyrt for oss, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere