Microsoft skaper problemer for Oracle

Amerikanske myndigheter vil stanse Oracles oppkjøp av PeopleSoft fordi det vil gi Oracle monopol i et marked. Oracle argumenterer med at Microsoft er på vei inn i det samme markedet, men Microsoft benekter at slike planer eksisterer.

Det er innenfor markedet for økonomistyring og kundehåndtering i store bedrifter striden står.

Oracle ønsker å kjøpe konkurrenten PeopleSoft, men det amerikanske justisdepartementet vil stanse oppkjøpet fordi de mener det vil føre til monopol i USA-markedet for Oracle. På verdensbasis er kun tyske SAP på banen.

Oracle hevder en svært sterk konkurrent snart er på banen. De mener Microsoft har et prosjekt gående, kalt Project Green, som nettopp gjelder utvikling av konkurrerende systemer. Dersom Microsoft kommer på markedet vil det ikke lenger være tale om noe monopol.

I et oppsiktsvekkende brev til justisdepartementet hevder nå Microsoft at selskapet ikke har noen slike planer. Dermed faller Oracles argumentasjon til bakken.

Oracle var en av hovedkreftene bak rettssaken om monopoli mot Microsoft, og analytikere tror det siste utspillet fra Microsoft kan være en slags "takk for sist".

Microsofts brev til justisdepartementet kan også ha kommet for å unngå at selskapet blir trukket inn i en tvist mellom Oracle og myndighetene. En slik involvering kunne ført til krav om utlevering av intern informasjon om Project Green for å vurdere Oracles påstander.

Oracle har fått uventet støtte fra den tyske konkurrenten SAP, som i et brev til justisdepartementet hevder det ikke er tale om noen monopolsituasjon dersom oppkjøpet blir godkjent, skriver Jyllands-Posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag