RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft skuffet på utsiktene

Sist oppdatert:
Verdens største programvareselskap, Microsoft med Steve Ballmer i spissen, leverte sterk vekst i resultatet for kvartalet men selskapet fremtidsforventninger til omsetningen førte til at aksjen svekket seg. Les mer her
Det har vært store forventninger og mye spenning knyttet til Microsofts sine tall for sitt fiskale fjerdekvartal.

Selskapet leverte da også en bra økning i resultatet. Selskapets nettoresultat endte på 3,7 milliarder dollar eller 34 cent per aksje, noe som er seks cent mer enn forventet. Det er en kraftig oppgang fra samme periode i fjor da selskapet leverte 2,69 milliarder dollar eller 25 cent per aksje.

Sett bort ifra skatte-, jus- og opsjonsavstninger endte resultatet på 33 cent per aksje, eller to cent mer enn forventet, melder Reuters.

Omsetningen steg til 10,16 milliarder dollar fra 9,29 milliarder dollar samme periode i fjor etter sterk etterspørselsvekst for PCer, som er hoveddriveren bak salget av selskapets produkter.

Siden Microsoft er i sitt siste fiskale kvartal, som følge av avvikende regnskapsår, presenterte de også omsetningen for året, som var en oppgang på 8 prosent til 39,79 milliarder dollar. Dette er den svakeste veksten i omsetningen til selskapet siden de gikk på børs i 1986.

Selskapet guidet at de forventet et resultat på mellom 29 cent og 31 cent per aksje i inneværende kvartal samt en omsetning på mellom 9,7 og 9,8 milliarder dollar. Dette var noe under det analytikerne hadde forventet. Ifølge Reuters var det ventet en omsetning på 9,95 milliarder dollar i Microsofts fiskale førstekvartal.

Dette fikk også aksjen til å falle rundt to prosent i etterhandelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere