*Nettavisen* Nyheter.

Microsoft slår Mydoom

Microsoft har avvist angrepet fra den aggressive Mydoom-ormen.

03.02.04 09:43

Ekspertene regner med at Microsoft slipper uskadd fra møtet med ormen som kræsjet SCOs hjemmeside. Angrepet kommer nemlig fra den andre varianten av ormen, Mydoom.b, som ikke er like utbredt som den første.

Inntil videre har Microsoft hatt suksess med å avvise et massivt angrep på selskapets hjemmeside fra tusenvis av infiserte PC-er over hele verden. Angrepet ble satt inn ved midnatt.

Amerikanske sikkerhetseksperter regner med at Microsofts hjemmeside slipper uskadd fra møtet med den ondsinnede ormen.

De samme ekspertene regner med at SCOs hjemmesider brøt sammen fordi Mydoom.a gjennomførte et meget aggressivt angrep fra et nettverk som bestod av over 100 000 infiserte PC-er.

Microsoft blir angrepet av den andre versjonen av Mydoom-ormen. Mens den første varianten spredte seg med lynets hastighet til over én million PC-er på verdensbasis, har b-versjonen ikke spredt seg i samme omfang.

Dermed har ikke ormen klart å stable et stort nok dataangrep på beina til at programvareselskapets systemer bryter sammen.

Ekspertene legger også vekt på at Microsoft har erfaring med å forsvare seg, da selskapets hjemmeside ofte er utsatt for hackerangrep, ormer og virus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag