(Spillmagasinet): Microsoft er på krigsstien etter at piratkopierte versjoner av «Halo 3: ODST» er lagt ut på nett. Kilden for lekkasjen antas å være en fransk butikkjede som la spillet ut for salg i begynnelsen av september, tre uker før den offisielle lanseringen 22. september.

Kort tid etter dukket spillet opp fildelingsnettverk.

Permanent utestengelse

Microsoft vil etter eget utsagn ikke være nådige mot spillere som velger å laste ned og starte opp det piratkopierte spillet.

– Hrm. Jeg ser med mitt lille øye noen *ugyldige* ODST-spillere. Ingen tidlig spilling for dere. Innleder permanent bannlysing, skriver sjef for Xbox Lives polise- og håndhevingsavdeling, Stephen Toulouse på Twitter den 3. september.

Microsoft skal ha kontroll på hvem som spiller piratkopierte versjoner av «Halo 3: ODST» og hvem som har kjøpt gyldige versjoner ved et uhell. Til Kotaku.com bekrefter Toulouse at utestengingen bare vil gjelde piratene.

Spiller utestengt i 8000 år

Microsoft er kjente for sin nulltoleranse overfor pirater og har tidligere hindret spillere tilgang til Xbox Live på grunn av juksing, dårlig oppførsel, svindel og til og med for å ha modifisert konsollen sin.

Microsoft og Bungie ble for eksempel ikke blide da en «Halo»-spiller fikk tak i testversjonen «Halo 3 Epsilon».

Ifølge Eurogamer ble spilleren utestengt fra nettjenesten Xbox Live i 7992 år, til år 9999. Verken Bungie eller Microsoft har bekreftet utestengingen, men heller ikke benektet den, skriver nettsiden.

Spilleren, som har nettnavnet «Scar», skal angivelig ha fått koden fra en venn. Etter å ha spilt det i rundt seks timer ble han sparket ut hver gang han forsøkte å logge seg på tjenesten.

Da han forsøkte å logge seg på igjen dagen etter, oppdaget han at han var utestengt til 31. desember 9999.

«Scar», som har postet et bilde av utestengelsen på forumet se7ensins.com, forteller til nettsiden at han ikke ville klage på utestengelsen.