RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft utfordrer på videokonferanse

Sist oppdatert:
Microsoft annonserte i dag at de vil satse på telefoni innen businesssegmenter som desktoptelefoner og videokonferanseutstyr.
Av Niels Ruben Ravnaas NA24

Microsoft går i kompaniskap med flere utstyrsprodusenter for å få økt bruken av sine egne softwareprogrammer. Tanken er at programvaren skal få koblet datamaskinen med telefonen slik at computerne vil kunne håndtere diverse samtalefunksjoner, melder Marketwatch.

Allerede neste år
De første telefonene skal være ute på markedet allerede juni neste år. Disse telefonene som skal komme er internettelefoner produsert av Polycom, LG-Nortel Co. og australske Thomson Telecom.

Microsoft har også inngått avtaler med Motorola, Samsung Electronics CO., Tatung Co., Logitech International SA og Siemens AG.

Meningen her er at disse selskapene på sikt skal produsere konferanseutstyr, mobiltelefoner eller datamaskiner som er designet til å benytte seg av Microsoft sin software. Selskapet tar sikte på å utnytte ny teknologi som blir tilgjengelig gjennom Office 2007-programvaren til å redusere kompleksiteten forbundet med trådløs kommunikasjon.

Videokonferanseløsning har fått navnet RoundTable og er basert på at kamera rettes mot hver person starter å snakke.

Produktene skal være konstruert slik at du kan ringe ifra datamaskinen ved å klikke på deres navn i softwareprogrammer som Word og Outlook.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere