RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsofts eget leksikon er historie

Sist oppdatert:
De fleste vet knapt hva navnet har vært i over 20 år. Det var problemet.

Det er kanskje ikke så mange som er klar over det, men Microsoft har siden midten av 80-tallet drevet sitt eget leksikon. Primært har det vært solgt på CD/DVD, men de siste årene har det også eksistert på nett under MSN-paraplyen i USA.

Encarta forsøkte å konkurrere med tradisjonelle lekikonutgivelser ved å satse knallhardt på interaktivitet i leksikonet, men har de siste årene blitt totalt utkonkurrert av Wikipedia. Innholdet har vært dårligere og til dels svært utdatert.

Ifølge The New York TImes har Wikipedia 97 prosent av all leksikontrafikken på nett i USA, mens Encarta står for 1,27 prosent. I Norge har lekikonet knapt vært kjent overhode, utover for de som har slumpet innom nettsidene - eller piratkopierte CD-ene på 90-tallet.

Microsoft melder nå at nettsidene vil forsvinne fra 31. oktober, med unntak av i Japan der det vil leve ut året. Selskapet vil også slutte å selge selve programvaren i juni.

De betalende brukerne av tjenesten vil bli refundert alt de har betalt for etter 30. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere