RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsofts nettleser taper stadig

Fra å være nesten eneveldig på nettleserfronten har Internet Explorer tapt markedsandeler til den lille utfordreren Firefox på svært kort tid. Trenden er tydelig - folk vi ha alternativer.

Ikke for det, Microsoft har ingen grunn til å fortvile, fortsatt har Internet Explorer nesten 90 prosent av det europeiske nettlesermarkedet.

Men programvaregiganten hadde for kun kort tid siden neste 95 prosent av det samme markedet, så den synkende trenden er tydelig.

Utfordrere som norske Opera og ikke minst Firefox har utfordret monopolisten. Firefox ble endelig lansert i forrige måned, og har tatt 5,5 prosent av markedet.

Det viser en rapport fra det tyske analysebyrået Adtech.

Internet Explorer i ulike versjoner brukes av 89,5 prosent av internettsurferne, Firefox har 5,5 prosent, andre Mozilla-lesere brukes av 2,5 prosent, Opera har én prosent og Netscape har kapret 0,9 prosent av brukerne på markedet.

Mozilla, som står bak Firefox, har som mål at nettleseren skal ta 10 prosent av markedet. Det målet kan nås kjappere enn forventet, Firefox har i det siste tatt én prosent av markedet annenhver uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere