RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsofts sikkerhetsråd

Datagiganten annonserer nå flere tiltak for å sikre bedrifter og folks PC-er. Her er Microsoft-ekspertens sikkerhetsråd til deg.

Microsoft viser at de har fokus på sikkerhet under årets IT-Forum, og annonserer flere tiltak for å sikre både bedrifter og konsumenters PC-er. Microsoft Update Services har vært annonsert tidligere, men først tirsdag lanserte Microsoft betaversjonen. Med denne tjenesten automatiseres oppdateringene av patcher for sikkerhetshull og andre oppdateringer.

- Mens du tidligere måtte gå både til Windows Update-siden og Office Update-siden for å hente de siste oppdateringene, skal alt nå samles på en enkel side. I tillegg trenger hentes alle oppdateringene automatisk ned dersom denne funksjonen er skrudd på, sier sikkerhetsarkitekt i Microsoft, Steve Adler, til TV 2 Nettavisen.

Han mener kritikere som påstår at Microsofts programvare er mindre sikker enn annen er på villspor. - Mange tror det er flere sårbarheter i vår programvare enn for eksempel open source-programmer fra for eksempel Red Hat eller Suse. Det er ikke sant, begge to publiserer flere patcher og har flere sårbarheter enn oss, sier Adler.

Han påpeker at Linux kernel i gjennomsnitt har hatt én patch i måneden det siste året. - Hvis du ser antallet patcher Microsoft gir ut har går antallet ned, mens det i open source-miljøet går oppover. Da lurer jeg på hva de ikke gjør i sin utviklingsprosess, sier Adler.

Sikkerhetsarkitekten mener de største truslene mot vanlige hjemmebrukere i dag kommer fra spam og ”phishing”, og at det er kriminelle som står bak svindelen.

Å svindle fra folk kontoopplysninger kalles gjerne «phishing», og den enkleste formen for denne type svindel at du får en e-post som lurer deg til å gå inn på en falsk nettside.

Denne nettsiden likner på nettbanken eller nettbutikken du er kunde i, og du blir bedt om å legge inn personlige opplysninger som kontonummer og passord på nytt.

- Banken din ber deg aldri om å oppgi pin-koden din eller kontonummeret per e-post, sier Adler.

Han har fire tips til deg som PC-bruker:

  • Ikke åpne e-post fra folk du ikke stoler på.
  • Ha installert antivirus på maskinen din, og hold denne oppdatert.
  • Sørg for å laste ned alle oppdateringer fra Windows Update.
  • Installer brannmur på maskinen din.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere