RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Middag for en billig penge

Skrapet konto etter ferien? Lag billig og god middag på sparebluss.

(SIDE2): Finn en oppskrift du vil bruke, og gjør middagsmaten mindre kostbar ved å bytte ut noen av råvarene. Tar du for eksempel utgangspunkt i fløtepudding med reker og grønnsaker i hvit saus og baconbiter, kan du istedenfor velge fiskepudding med crabsticks og amerikansk blanding i hvit saus med løk.

Det er en god idé å ha en isboks stående i fryseboksen. Når du har rester putter du de oppi, og når den er full kan du lage pytt i panne av alt sammen. Det kan være rester som poteter, gulrøtter og kjøttkaker. Hver for seg blir det gjerne ikke en ordentlig middag, men sammen utgjør de et ypperlig måltid.

Tenk stort
Utnytting av rester er en kunst vi alle bør mestre. Det billigste er å kjøpe inn i store økonomipakker, og porsjonere den utover uken. Lager du gryterett, er det ofte billig å lage en stor porsjon med en gang. Bare husk å ta av det du skal spise den dagen, ellers har hele gryten en tendens til å forsvinne før du rekker å fryse ned eller sette restene i kjøleskapet.

Melkekartonger er som skapt for nedfrysing av blant annet lapskaus og pannekakerøre. Husk å merke kartongene med tusj, så kan du bare ta fram og tine det du vil ha til middag.

Gjenbruk
Har du salat til middag den ene dagen, må restene spises neste dag for å unngå at de blir brune. Det samme gjelder hermetikk. Har du fiskeboller i hvit saus den ene dagen, lager du restene om til en lekker fiskesuppe dagen etter. Da er det bare å tilsette et par gulrøtter, litt purre og noen andre ting du liker.

Se framover
Planlegg, helst dagen før, hva du skal ha til middag. Da ender du ikke opp med det du har lyst på, som vanligvis er noe dyrt og fristende. Du kan til og med gjøre klar middagen dagen i forveien. Når vi er slitne etter en lang dag med jobb eller skole, vil vi alltid ty til enkleste utvei. Hvis pannekakerøren står og venter i fryseren eller i kjøleskapet, eller hvis kjøttet ligger ferdig tint på kjøkkenbenken, så er det bare å sette i gang. Da er det mer tungvint å gå i butikken og kjøpe frossenpizza eller pølser.

Kroner her og der
Pass på at du ikke lar deg friste av tilbud i butikken, noe som er spesielt vanskelig å overholde dersom du går sulten inn. Hold deg til handlelisten, med mindre det er et veldig bra tilbud, og noe du faktisk trenger og kjøper til vanlig.

De ulike butikkene har forskjellige priser. Ett sted er frukt og grønnsaker billig, et annet sted er det kjøttet som koster lite. Sammenlign kvitteringer, og finn ut hvor det er billigst å handle de varene du bruker ofte. Så må du kanskje ta en ekstra handletur eller to, men til gjengjeld sparer du en krone her og en krone der.

Fylte pannekaker
Seibiff a la Italia
Fiskeboller i skarp tomatsaus
Rømmegrøt
Pølsegryte med grønnsaker
Suppelapskaus
Minestrone al pesto

Kilde: www.krakle.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere