RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Middelhavet er ungdommens førstevalg

(Saga Solreiser)
Sist oppdatert:
Party-øyene i middelhavet er populære som aldri før. Her finner du de beste tipsene om hvor du burde legge ferien din i år!

Det er enda en stund til sommerferien, men sparingen har kanskje allerede begynt? Da er det kjekt å vite hva du skal spare til! Vi har sjekket med forskjellige reisebyråer for å finne ut hvor ungdommen helst velger å dra.

Syden
Alle byråene vi snakket med var enige om i hvert fall en ting: Middelhavet er en ungdomsmagnet!

Spesielt de greske øyene Kos og Cypros er populære, i tillegg til de spanske partyøyene Ibiza og Mallorca. Det var lenge en periode da det var flest jenter som dro til Syden for å slikke sol og shoppe i billige butikker, men ettersom det har blitt mer uteliv, har også gutta begynt å følge på.

Ikke bare festing
- Storbyferie i Europa trekker til seg flere og flere ungdommer, sier Lise Haugan, markedsansvarlig i Kilroy Travels.

Her er interrail en spennende og billig reisemåte. Du setter deg rett og slett på toget, og reiser fra den ene storbyen til den andre!

Sør-Amerika begynner også å bli mer ettertraktet. Det yrende livet i byene, og den vakre og ville naturen i reinskogen er spenning nok for alle og enhver.

Flere populære mål
En annen del av verden som har blitt mer ettertraktet de siste årene er Sør-Afrika. Dette landet tiltrekker seg folk i alle aldre med safari og surfing. Det er selvfølgelig mange spennende steder du kan besøke her og Cape Town er kanskje et av de mest populære.

- Det er viktig å tenke på at folk over hele verden har forskjellig kultur og religion, sier Lena Petersson i Star Tour.

Uansett hvor du reiser, kan du ikke regne med at lokalbefolkningen har samme kultur som deg! Derfor er det alltid lurt å finne ut litt om stedet du skal til før du reiser, i tillegg er en reisehåndbok å anbefale. Den kan du få tak i på de fleste bokhandlere i Norge.

Ellers er det en selvfølge å behandle folk rundt deg med respekt, og bruke sunn fornuft og forsiktighet når du omgås folk du ikke kjenner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere