RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Middels fart og mye folk

Sist oppdatert:
Medium omsetning og stort tilsig av selskaper er status på Oslo Børs' nye markedsplass.
(Korrigert med korrekt omsetning)

Av:André Clark Utvik

- Vi har ikke forventninger til noe stort omsetningsvolum på Oslo Axess i etableringsfasen, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem til NA24.

Lav omsetning

28,3 millioner kroner er tirsdagens totale omsetningen av aksjer.

Jan Haudemann-Andersens gruveselskap Wega Mining står for hele 18,2 millioner av omsetningen sammen med prosessindustriselskapet ScanArc som er blitt omsatt for 5,8 millioner kroner tirsdag.

- Første suksesskriterium har vært den stor tilstrømningen av nye selskaper. Den har vært i overkant av forventningene, sier Eikrem, og bryr seg ikke nevneverdig om den lave omsetningen.

Siden starten er omsetningen på 528 mill kroner, et snitt på ca 23 mill per dag.

Seks selskaper er notert på den nye markedsplassen som ble åpnet av børsdirektør Bente A. Landsnes og næringsminister Dag Terje Andersen 2. mai i år.

Oslo Axess er et tilbud til selskaper som ønsker notering på en regulert markedsplass og som om av ulike grunner ikke kvalifiserer for børsnotering.

- Vi bruker mye ressurser på å markedsføre den nye markedsplassen med reiser i hele Norge, sier Eikrem, og legger til at de driver en aktiv markedsføring mot juridisk og finansielle aktører.

Møter i Singapore

Advokatfirmaet Wikborg Rein leverte tidenes beste resultat for fjoråret og har satset stort på deres advokatfilialer i London, Singapore, Kobe i Japan og Shanghai i Kina.

- Oslo Axess har vi sett på og informert våre klienter i utlandet om, sier ledende partner Per Magne Ristvedt i Wikborg Rein til NA24, og legger til at det har allerede hatt møter og reelle oppdrag med kunder i Singapore om Oslo Axess.

- Oslo Axess er veldig spennende og fungerer som en mellomting mellom OTC og Oslo Børs, sier han

Etterspurt

Markedsplassen har opptakskrav som er tilpasset selskaper med manglende eller sammensatt historikk. Markedsplassen tilgjengelig for mindre selskaper som søker tilgang til kapital. Oslo Axess tilbyr handel i handelssystemet Saxess.

- Dette er et tilbud som har vært etterspurt, sier Eikrem.

Onsdag noteres InvivoSense, og fire andre står i kø. Det er Cecon, RomReal, Badger explorer, og Grieg Seafood som kan ende enten på Oslo børs, eller sekundært på Oslo Axess.

FAKTA:
* Etablert 2. mai
* Seks selskaper notert
* Fem selskaper i kø
* Oslo Axess har konsesjon fra Finansdepartementet til å drive regulert markedsplass for aksjer i Norge.
* Dette innebærer at markedsplassen er i det alt vesentlige underlagt de samme lov- og direktivkrav som børs oppfølging, overvåkning og sanksjonering av overtramp.
* Dette sikrer en standard på markedsplassen som gjør at Oslo Børs ikke risikerer å svekke den tilliten vi har opparbeidet i markedet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere