Gå til sidens hovedinnhold

Midnattsmessen endte i blodbad

Spenningen mellom det muslimske flertallet og den kristne minoriteten i Egypt er skjerpet etter bombeangrepet.

Minst 21 personer ble drept og nær 80 skadet da en kraftig bombe, trolig fra en selvmordsbomber, eksploderte ved den koptiske kirken i bydelen Sidi Beshr i Alexandria etter midnattsmessen fredag. Angrepet kommer etter at terrornettverket Al-Qaida flere ganger har truet med å angrepe kristne i Egypt, melder Associated Press (AP).

Blodsøl og kroppsdeler
- Det siste jeg hørte var en kraftig eksplosjon, og så ble jeg helt døv, forteller en av de overlevende, 17 år gamle Marcos Buotros til AP fra sykehussenga. Han forteller at han så kroppsdeler som lå spredt utover området. Det var blodsøl både på kirkens fasade og på en moske rett over gaten.

Det har lenge vært et spent forhold mellom det muslimske flertallet og den kristne minoriteten i Egypt. Nå frykter observatører at Al-Qaida eller grupper som sympatiserer med dem forsøker å helle bensin på bålet.

Utløste opptøyer
Rundt 1000 personer fra den koptisk kristne menigheten hadde vært samlet til messe da bomben eksploderte cirka en halv time over midnatt. Angrepet utløste raseri blant den kristne befolkningen, som flere ganger har klaget på diskriminering og sagt at myndighetene ikke tar angrepene de utsettes for på alvor.

Det var lørdag ettermiddag kraftige sammenstøt mellom kristne ungdommer og opprørspoliti i gatene utenfor kirken og et sykehus i nabolaget. Det ble kastet stein mot politiet, som svarte med å skyte med gummikuler og tåregass.

Se nyhetsinnslag fra Al Jazeera (engelsk) under:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken