Gå til sidens hovedinnhold

Midtøsten ga kalddusj

Wall Street fulgte de europeiske børsene ned. Situasjonen i Midtøsten og dets ringvirkning med høyere oljepris ispedd frykt for dårlige kvartalsresultater sendte børsene ned.

Konflikten i Midtøsten hvor Israel og Libanon sender raketter på hverandre, og Israels ambassadør i USA har uttalt at landet er i krig. Problemer med Irans atomprogram og stadige konflikter i Nigeria setter fyr på oljeprisen som i dag satte en ny toppnotering på 76.80 dollar fatet. Et fat olje solgt på råvarebørsen i New York endte til slutt på 76.70 dollar fatet.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere på dagen ble det sluppet en rapport over arbeidsledigheten i USA som viser at de amerikanske arbeidskontorene meldte at det var flere førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i forrige uke enn hva som var ventet.

Du kan alltid følge børsene her

Det bedret ikke på humøret hos investorene at det kom en inntektsadvarsel fra den tyske softwaregiganten SAP AG, som sendte signaler om at resultatene i andre kvartal kan bli dårligere enn ventet. Denne føyer seg inn i rekken med resultatene fra Lucent, Alcoa og Genentech som alle har levert skuffende tall.

Flyselskapene falt som en følge av at stadig høyere oljepris vil føre til ytterligere utgifter på en allerede økonomisk utsatt sektor.

Teknologitunge Nasdaq raste mest med et minus nesten tilsvarende gårsdagen på -1,73 prosent. Nasdaq nådde i dag det laveste nivået siden midten av oktober.

Den brede S&P500-indeksen sank -1.3 prosent og etter dagens fall ligger S&P500 nå totalt i minus året sett under ett.

Industriindeksen Dow Jones endte ned -1.52 prosent og er fortsatt halvannen prosent i pluss så langt i år.

Noe positivt

Men leskedrikkgiganten PepsiCo leverte et resultat før børsåpning i dag som var høyere enn hva som var ventet og guidet samtidig positivt for resten av året. Selskapet økte inntjeningen med fjorten prosent og det er innenfor drikker uten kullsyre at salget har hatt en markant økning.

Dagens nøkkeltall

Dow 10,846.29 -166.89 -1.52%

Nasdaq 2,054.11 -36.12 -1.73%

S&P 500 1,242.29 -16.31 -1.30%

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken