Gå til sidens hovedinnhold

Miguel ble nektet å trene i singlet - sa opp på dagen

- Hvorfor skal jeg finne meg i at noen skal bestemme hva jeg skal ha på meg? spør danselæreren.

I nærmere ett år har Miguel Ramirez (37) danseinstruktør og innehaver av Salsademika vært fast inventar hos treningskjeden Stamina Hot i Tromsø, men torsdag denne uka sa det stopp.

- Jeg drev og trente da en av de ansatte plutselig dukket opp og ga meg beskjed at jeg ikke kunne trene i singlet, forteller Ramirez til Nordlys.

Uønsket bekledning
Ikke lenge etter dukket nok en ansatt opp med beskjed om at slik bekledning var uønsket innenfor treningssenterets vegger.

- De forklarte at det å bruke singlet når man trente, var svært uhygienisk og ikke akseptabelt på senteret, så det måtte jeg huske på til neste gang, forteller Ramirez.

Det blir imidlertid ikke noe neste gang, for danseløven sa nemlig opp treningsforholdet på flekken.

- Jeg følte det nesten som om jeg gjorde noe ulovlig, og ingen skal fortelle meg at jeg må skjule kroppen min. Etter å ha vært i treningsbransjen i over 20 år kan jeg verken akseptere eller respektere et slikt regelverk, sier Ramirez, som nå er på leting etter et nytt treningssenter.

Fasinert av kroppen
Etter 15 år som danselærer er han naturlig nok fasinert av kroppens fysikk og bevegelser og opptatt av å ta seg bra ut.

- Jeg syns menneskekroppen er helt fantastisk og er glad i å trene. For meg er det viktig å se hvordan kroppen fungerer når jeg beveger meg, sier Ramirez.

Han avviser at han fikk dårlig behandling hos treingssenterkjeden.

- Nei da, de ansatte var både saklige og hyggelige, men det endrer ikke det faktum at denne policyen strider mot mine prinsipper, sier Ramirez.

T-skjorte er policy
Hilde Sandvoll, avdelingsleder på Stamina Hot i Tromsø er ikke kjent med detaljene rundt den aktuelle saken, men bekrefter at treningssenterets regelverk forhindrer medlemmer å trene i singlet.

- Hos oss kjører vi en policy hvor vi håndhever at medlemmene som trener hos oss skal trene med t-skjorte på seg. Dette er av hensyn til trivsel, så vel som hygeniske årsaker for både medlemmer og ansatte, forteller Sandvoll.

Hun syns det er leit at Ramirez så seg nødt til å si opp kontrakten med senteret.

- Vi er opptatt av alle som ønsker skal få lov å trene og være i aktivitet hos oss. Det er leit at noen synes regelverket er til hinder for det, sier Sandvoll.

Ulik praksis
Hos Sats Tromsø er regelverket noe annerledes.

- Man kan naturligvis ikke komme å trene i undertøyet, med så lenge medlemmene våre ikler seg rene og hele treningsklær, er det likegyldig for oss om man trener i singlet eller i t-skjorte, forteller Ann Rita Mathisen, resepsjonssavsvarlig hos Sats Tromsø.

På Studio 7 i Tromsø tar de en skjønnsmessig vurdering av medlemmenes treningsklær.

- Hos oss kan du stort sett komme som du er, men vi ser helst at våre medlemmer ikke trener med singlet siden dette kan bli problematisk, rent hygienisk. De fleste forstår dette, men det finnes jo ulike typer singletter så vi ser det litt an, forteller daglig leder Roger Mikalsen.

Les flere saker fra Nordlys.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden