TORSHOV/OSLO (Nettavisen): Tirsdag kveld ble skudd avfyrt på Torshov i Oslo. Tre personer er nå pågrepet. Like ved var det flere utesteder, et av dem er Bruun-Larsen.

Mikael Lien var inne på utestedet da skuddene ble avfyrt.

– Jeg hørte ikke smellene umiddelbart. Men alle andres instinkter var å komme seg inn på utestedet. Folk kastet seg på bakken og løp i alle retninger.

Frøys

– Jeg fikk helt panikk og fryste litt til og sto oppreist. Så begynte folk å dukke unna vinduene, så da tenkte jeg at jeg kanskje burde gjøre det samme.

Lien forteller at panikken spredte seg raskt.

– Folk løp ut vinduer, jeg fikk høre at noen brakk beinet på vei ut. Det var full panikk, som man jo kan forvente seg i en slik situasjon. Jeg holdt fast i et glass og det ble nok en slags forsvarsmekanisme for meg, før jeg så stilte meg bak en stolpe for å skjule meg som best jeg kunne.

Lien forteller at politiet raskt var på stedet og folk roet seg ganske raskt.

– Det ble liksom plutselig mer oversiktlig.

– Høy puls

– Hvordan oppfattet du det hele?

Jeg er fortsatt veldig shaky. Jeg har aldri vært borti noe sånt. Det var veldig skummelt. Vi hadde jo ingen måte å forsvare oss på. Jeg har høy puls enda og håper den roer seg snart.

– Dette er jo sånt man håper og tror at ikke skal skje i Norge, sier Lien, som bor i Oslo.

Lien skulle møte noen venner på Bruun Larsen, men ga de raskt beskjed om å ikke komme da skuddene ble avfyrt.

– Det som er skummelt, i tillegg til selve skuddene, er at man får litt sånn «fjær blir til høns-historier». Noen snakket om maskerte menn. Og det var det verste vi hørte, for vi visste jo ikke om de kom tilbake og ville ikke kjent dem igjen.

Han anslår at politiet var på stedet fire til fem minutter etter hendelsen.

– Jeg kommer nok til å slite litt med å få sove, men det går fint. Vi skal ta godt vare på hverandre, avslutter Lien.