RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Splash News (Splash News)

Mike Tyson gråt på Oprah

Bokselegenden (43) snakker ut om datterens død.

(SIDE2): Oprah Winfrey har hatt de fleste verdensstjerner innom studioet sitt for en prat, men dette er første gang den tidligere tungvektsmesteren gjestet verdens mest sette talkshow.

Følte raseriet
Anledningen var i utgangspunktet at dokumentaren «Tyson» nå slippes på DVD, men det var samtalen om datterens død som fikk mest oppmerksomhet.

Tyson og familien ble rammet av en tragedie da hans fire år gamle datter, Exodus, i vår viklet seg inn i en snor fra en tredemølle i familiens hjem. Hun ble funnet livløs av sin syv år gamle storebror. Det ble forsøkt hjerte- og lungeredning på den vesle jenta, som så ble lagt i respirator - men hennes liv sto ikke til å redde.

Bakgrunn: Tysons datter (4) er død

Tyson sa at hans første reaksjon var «mye raseri» når han fikk fortalt hva som hadde skjedd.

- Erfaringen min fra rehabiliteringsklinikker gjorde at jeg tok ansvar. Hun måtte gravlegges og tas vare på, fortalte han til Oprah.

- Har lært av behandling
Han har tidligere vært innlagt blant annet på den kjente Meadows-klinikken i Arizona hvor han fikk behandling for kokainmisbruk og sitt enorme temperament.

- Det var ikke noe fiendtlighet. Det var ikke noe raseri rettet mot noen. Jeg reagerte først med mye raseri og jeg er svært glad jeg hadde verktøyene til å ikke gå i den retningen.

I løpet av intervjuet som varte rundt en time var han en stund ikke i stand til å formulere seg, og han la ikke skjul på at det var en stor påkjenning å snakke om tapet av datteren.

Tungt å miste treneren
Mike Tyson fortalte også at når treneren hans på 80-tallet, Cus D'Amato, døde i 1985 fikk han en alvorlig sorgreaksjon som førte til starten på en del av de problemene som senere har preget bokserens liv.

- Etter at han døde begynte jeg å drikke og bruke stoff. Jeg mistet gløden til å bokse.

Oprah beskrev dokumentaren om bokselegenden som «en studie i menneskelighet».

En smakebit av hvordan man i forkant av intervjuet presenterer Tyson og hans Oprah-samtale kan du se under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere